Grote belangstelling voor simultaan Erwin l’Ami in Het Rhedens

13-04-2017 09:03

Voor de jaarlijkse simultaan in Het Rhedens op woensdagmiddag 12 april was de belangstelling weer groot. Grootmeester Erwin l'Ami speelde in de aula van de accommodatie in Dieren tegen liefst 30 tegenstanders. Twee van hen, Reinier Janssen en docent Patrick van Waardenburg, ontfutselden de voormalig Open kampioen van Nederland een remise.

Verheugend was dat er onder de deelnemers zeer veel eerste- en tweedejaars leerlingen zaten bij deze vierde simultaan in Het Rhedens, die jaarlijks aangeboden wordt door het Condigne Open NK als dank voor het gebruik van het schoolmeubilair in de zomer. Na een inleidende uitleg van toernooidirecteur Ap Lammers en perschef Peter Boel waren twee leerlingen al snel klaar. Zij mochten van de 32-jarige grootmeester uit Woerden nog een potje spelen. Daarmee kwam het totale aantal partijen op 32.

Van de leerlingen lukte het niemand om te scoren tegen l'Ami, maar deze had het tegen twee van de drie gebroeders Kuijk wel moeilijk, en hij prees hun spel. Een meisje kreeg bij een slechte stelling het aanbod van l'Ami om het bord om te draaien. "Dat heb ik niet gedaan," zei ze. "Dat vond ik zo sneu voor hem."

Reinier Janssen, medewerker van hoofdsponsor Condigne van het zomerschaaktoernooi, had zich dinsdagavond heel goed voorbereid en nam in een prima stelling een remiseaanbod aan. Docent/organisator Patrick van Waardenburg zat lang te zwoegen, maar na een fraaie redding bood l'Ami hem ook maar de vredespijp aan.

Van Waardenburg was heel tevreden over de opkomst: "Ik heb op een gegeven moment een stop ingesteld, want zo'n simultaan moet ook weer niet te lang duren. Maar ik had er ook wel 40 kunnen opstellen."

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.