Tweede editie Dimitri’s Popquiz weer een feest van herkenning (?)

29-07-2016 20:49

Gisteravond organiseerde Dimitri Reinderman voor de tweede maal zijn popquiz in Zalencentrum Theothorne. Deze editie, weer met het bijna onuitputtelijke thema ‘dieren’, was ook zeer geslaagd. De quiz was verdeeld in vier ronden: Huisdieren, Boerderijdieren, Wilde dieren (Europa) en Wilde dieren (rest van de wereld). Steeds werd een muziekfragment afgespeeld en moesten de namen van artiest en nummer worden geraden; soms waren er met aparte vragen bonuspunten te verdienen. En dan was er nog een fotopagina waarop popartiesten die te paard zaten, geïdentificeerd moesten worden.

Zoals aan het midden van de ranglijst te zien valt was de strijd bijzonder spannend, en toch waren de teams heel sportief bij het nakijken van de formuliertjes van de concurrentie.

Winnaar werd het gelegenheidsteam Three Dog Night, op de voet gevolgd door Hotel Hogestraat. Het Belgische team Dode Duivels deed goed mee in de middenmoot. Het no-nonsense jeugdteam Ach, Zit Toch Niet Zo Te Zeuren Man had wat problemen met de vele ouwe-lullenliedjes die langskwamen en kreeg de poedelprijs: een grote zak snoep. Er werden verder zakschaakspellen, kaartjes voor de film Pawn Sacrifice, sleutelhangers, consumptiebonnen etc. etc. uitgedeeld. Alleen het organisatieteam White Shirts, dat toch heel verdienstelijk 9e werd, bleef zonder prijs zitten. Dat team was dan ook niet gekomen om prijzen te ontvangen, maar om die uit te delen.

Kortom: weer een bijzonder geslaagd avondje. En er was nog ruimte in de zaal, dus volgend jaar kunnen er nog een paar teams bij!

De eindstand:

  1. Three Dog Night 147
  2. Hotel Hogestraat 143
  3. The Last Chess Puppets 137
  4. Animals 128½
  5. Dode Duivels 128
  6. Deep Blue Something 127½
  7. Los Pollos Hermanos 125½
  8. Albert Platje Genootschap 102½
  9. White Shirts 96
  10. 1Ach, Zit Toch Niet Zo Te Zeuren Man 70

Peter Boel

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.