Open schaakkampioen Dimitri Reinderman geeft simultaan in Rhedens

14-01-2016 14:00

Schaakgrootmeester Dimitri Reinderman, die in juli 2015 het Open Nederlands Schaakkampioenschap in Dieren won, geeft op donderdag 21 januari vanaf 14.30 uur een simultaan aan leerlingen en leraren van het Rhedens College in Dieren. Voorafgaand aan deze simultaan, om 14.00 uur, wordt de nieuwe stersponsor van het open Nederlands Schaakkampioenschap, het bedrijf Condigne, aan de pers gepresenteerd.

Open schaakkampioen Dimitri Reinderman geeft simultaan in Rhedens

Dimitri Reinderman

Condigne was al sponsor van het Open Nederlands Kampioenschap, dat komend jaar van 25 juli tot en met 4 augustus voor de 38e keer in Sporthal en Zalencentrum Theothorne wordt gespeeld. Maar het bedrijf heeft de sponsoring nu uitgebreid en is daarmee stersponsor van het populaire zomerschaaktoernooi. Dat gebeurt tijdens een feestelijk persmoment voorafgaande aan de simultaan, om 14.00 uur.

Ook het Rhedens College steunt het toernooi al jaren door meubilair te leveren. Als tegenprestatie  biedt het toernooicomité de leerlingen en leraren van de school jaarlijks een schaaksimultaan door een bekende speler aan. Vorig jaar werd de simultaan gegeven door ChessQueens Zhaoqin Peng en Tea Lanchava. Dit jaar komt grootmeester Dimitri Reinderman, die al eens Nederlands kampioen was en vorig jaar dus de Open Nederlandse titel in de wacht sleepte, naar Dieren. Reinderman is ook een zeer ervaren schaaktrainer en is verder een enthousiast en bedreven organisator en presentator van popquizzen. Reinderman zal in 2016 ook weer aan het Open NK Schaken deelnemen.

De simultaan begint om 14.30 uur en duurt naar verwachting tot rond 16.15 uur.

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.