Ex-clubgenoten Mellema en Petersen winnen zesrondig

01-08-2016 10:14

Ze reden elke dag samen naar dit toernooi, en hadden zaterdag samen iets te vieren: Andries Mellema werd de winnaar van de Zesrondig-1 en Cor Petersen bracht de Zesrondig-2 op zijn naam. Beiden haalden 5½ punt uit 6 partijen.

Mellema, die ook een aantal keren in de A-groep heeft meegespeeld, begon aan de slotronde met 5 uit 5. "Ik ben wel voor de honderd procent gegaan, maar mijn tegenstander Rijk Schipper speelde heel goed, het lukte niet. Verder ben ik nauwelijks in gevaar geweest. Mijn concurrenten speelden teveel remise. Mijn moeilijkste partij was vrijdag tegen Kevin Tan, die won ik na een paardoffer." Mellema woont in Hoogeveen en speelt voor de plaatselijke club, maar ook voor ZSG. Vroeger kwam hij uit voor VSG Ermelo, waar Cor Petersen nog steeds speelt.

Petersen, woonachtig in Putten, heeft vanaf 1970 al 26 keer aan de Bondswedstrijden in de gemeente Rheden meegedaan. Hij stond voor de laatste ronde gelijk op 4½ punt met Piet Ypma, maar won al snel een pion en hield zijn voordeel vast. Voor Petersen was de winst een mooie opsteker: "Vorig jaar speelde ik hier vreselijk slecht in Reservegroep B, toen verloor ik 102 Elo-punten. Dus dit kon ik wel gebruiken."

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.