Gelukt

30-07-2015 21:40

Toernooidirecteur Ap Lammers keek bij de sluiting in Grand Café Theothorne terug op een mooi toernooi waarin de doelstelling – groeien – was gehaald. Hij had genoten van de spanning tot de laatste minuut in de verschillende groepen, en van alle diversiteit, met spelers van 7 tot 90 jaar, en toch nog aardig wat vrouwelijke schakers: “Het waren er dit jaar ‘slechts’ 33, hopelijk volgend jaar meer.” 33 is overigens wel een percentage van bijna 10, wat bijna het dubbele is van een gemiddeld schaaktoernooi!

Gelukt

Dimitri Reinderman ontvangt de wisseltrofee uit handen van sponsor Jeroen Smoorenburg (Condigne)

Lammers dankte de 'witte brigade' - de arbiters in hun witte overhemden, en ook de sponsors en het Theothorne-team, en kondigde aan dat bij het 50e toernooi in de gemeente Rheden, in 2018, het evenement een "knalfeest" wordt.

 

Vervolgens deelde Jeroen Smoorenburg van sponsor Condigne de prijzen uit aan de winnaars van de groepen. Algeheel winnaar Dimitri Reinderman hield het kort: hij prees de organisatie en uitte blijdschap met zijn Open Nederlandse titel. Ook scheidend titelhouder Viacheslav Ikonnikov was blij met zijn gedeelde eerste prijs, hoewel hij de titel ditmaal aan Reinderman moest laten.

 

Erika Sziva van Schaakhuis De Beste Zet deelde de prijzen uit aan de beste drie dames, die allen in de hoofdgroep zaten: Sabina Foisor (5½ punt), de 17-jarige Parnali Dharia, die met drie zeges in de laatste vier ronden nog op een mooie score van 4½ punt uitkwam, en ons eigen talent Maaike Keetman (3½), die in de achtste ronde zo'n fraaie partij had gespeeld. Haar zus Sandra deed het trouwens ook goed; ze greep net naast de eerste prijs in Reservegroep B.

 

Ap Lammers sprak nogmaals zijn tevredenheid uit met de goed bezochte nevenevenementen - Reinderman's popquiz, het snelschaaktoernooi, de simultaans van de ChessQueens en het commentaar door Hans Böhm en Anne Haast. Tenslotte sprak hij de wens uit alle aanwezigen volgend jaar weer te zien op 25 juli, als het volgende Open NK Schaken begint.

Peter Boel

Foto's pruijsuitreiking

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.