Marathonmiddag voor Erwin L’Ami

28-07-2014 11:25

De simultaan door Erwin L’Ami werd zondag ondanks het benauwde weer nog beter bezocht dan vorig jaar. Twintig spelers verzamelden zich in Grand Café Theothorne om tegen de topgrootmeester aan te treden.

Zodra er eentje verloor nam een nieuwe speler zijn plaats in. Steeds meer kinderen die zich eerst op het plein een paar uurtjes hadden vermaakt met het Familie Hersenkraak Spellencircuit, georganiseerd door Ilse Coenen van Speelmaatjes en mede mogelijk gemaakt door Theothorne en de Rabobank Arnhem e.o., schoven daarna binnen aan om hun hersenen na het voorbereidende rek- en strekwerk eens flink te pijnigen tegen de regerend Open Nederlands Kampioen. Het werd dus een lange middag voor L'Ami, maar met een gestage aanvoer van glazen ijsthee sloeg hij zich er manmoedig doorheen.

Na meer dan vier uur spelen had l'Ami liefst 29 partijen gewonnen en slechts viermaal remise gespeeld. De vier gelukkigen die de grootmeester een halfje afsnoepten waren Remko Moerkerken, Rembrandt Bruil, Karel Verbeek en Henk Karssen.

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.