Gelukkige toernooiwinnaar

01-08-2014 00:40

Voor de ‘echte’ prijsuitreiking legde Yochanan Afek de oplossing van zijn eindspelstudie uit en deelde prijzen uit aan respectievelijk Stefan Beukema, Jasper Beukema (de familie grossierde dit toernooi in prijzen) en Jessica de Haas.

Gelukkige toernooiwinnaar

Vyacheslav Ikonnikov

Toernooidirecteur Ap Lammers sprak van een bijzonder geslaagd toernooi en prees de arbiters, het team van Grandcafé Theothorne en ook de beheerders van de sporthal voor de gedane arbeid, en de spelers en het publiek voor hun aanwezigheid. Hij memoreerde dat het toernooi zich elke jaar weer sterk vernieuwt: "Dit jaar waren er weer 137 nieuwe deelnemers ten opzichte van vorig jaar. Wij hopen dat u er volgend jaar weer bent, en staan altijd open voor suggesties over hoe wij het beter kunnen doen."

Vervolgens reikte Lammers de prijs voor de beste Gelderse jeugdspeler uit aan Bart von Meijenfeldt, die via een zege op Jorden van Foreest op 6 punten was gekomen; een uitstekende score in dit sterke veld. De damesprijs van schaakboekhandel De Beste Zet van Erika Sziva ging, niet geheel onverwacht, naar Anna-Maja Kazarian, de jeugdspeelster die heel verdienstelijk 4 uit 9 had gescoord.

KNSB-bestuurslid Jan Stomphorst reikte de prijzen uit aan de winnaars van de Reservegroepen. Namens de KNSB uitte hij blijdschap met de stijgende lijn van het toernooi: "De sfeer was goed, het aantal deelnemers was weer geweldig." De prijzen gingen naar Rens ter Veen en Sandra Keetman in Groep C, de jonge Gert van Hoorn in groep B, en Jan Evengroen in Groep A.

De prijzen in de Open Groep werden uitgereikt door Jeroen Smoorenburg van sponsor Condigne. Smoorenburg vertelde dat hij op zijn dertiende even had geschaakt, maar het wel weer voelde kriebelen als hij de hele entourage in Theothorne bekeek: "Het is een leuk toernooi met een heel lange traditie, en daar willen wij best aan bijdragen. Het is money well-spent."

De hoofdprijzen gingen naar Deep Sengupta, die net als vorig jaar gedeeld eerste werd, en Viacheslav Ikonnikov, die op weerstandspunten Open Kampioen is geworden. Het was dus aan de Rus om een bescheiden speech te houden, waarin hij de organisatoren hartelijk dankte en meldde dat hij in dit toernooi, in tegenstelling tot soms in andere jaren, net dat beetje geluk had gehad dat een toernooiwinnaar nodig heeft.

 

Peter Boel

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.