Jeugd simultaan tegen Nederlands Kampioen Anne Haast

Condigne Open NK Schaken Dieren en Winkelcentrum Dieren organiseren samen een simultaan voor de jeugd. Deelname is gratis.
Dit is je kans om tegen een Dames Grootmeester te spelen.Anne Haast is een Nederlands schaakster met FIDE-rating 2321 in 2016. Zij won in 2014, 2015 en 2016 het Nederlands kampioenschap schaken voor dames.
Haast speelde in de Meesterklasse voor de jeugd en speelde haar wedstrijden voor HMC Calder, bij de senioren speelt ze in de Meesterklasse (KNSB) voor Stukkenjagers uit Tilburg.
Ze deed in 2008 voor het eerst mee aan de Nederlandse Kampioenschappen Schaken voor vrouwen. Ze was toen met 14 jaar de jongste deelneemster.
Haast werd jarenlang getraind door Petra Schuurman. Sinds 2014 neemt ze deel aan de trainingen van de ChessQueens.
In 2014 werd ze Nederlands kampioen (bij de vrouwen) in Amsterdam. Op de Olympiade in Tromsø speelde ze aan het tweede bord van het Nederlandse team. Ze haalde 6½ punt uit 10 partijen. In december 2014 speelde ze tijdens het Schaakfestival in Groningen een match over 6 partijen tegen de sterke Duitse IM Elisabeth Pähtz. Pähtz won de match, maar hoewel de match al verloren was wist Haast de laatste partij te winnen.
In 2015 deed Haast mee aan de Challengers Group van het Tata Steel Chess Tournament. In de derde ronde behaalde ze een sensationele zege op grootmeester Jan Timman. Hoewel ze op papier de op één na zwakste speler was, haalde ze de WGM-titel binnen en, door een remise tegen GM Erwin L'Ami, zelfs haar eerste IM-norm. In augustus 2015 voerde ze voor het eerst de ratinglijst van Nederlandse vrouwen aan, een positie die jarenlang was voorbehouden aan Zhaoqin Peng.
Ook in 2015 en 2016 werd Haast Nederlands kampioen schaken bij de vrouwen.

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.